Ramazan ayında Tunus'la eTwinning Projesi Gerçekleştirdik.

22.04.2024 146

Ramazan ayında Tunus ülkesinden "Ecole primaire Mastouta Bèjàokulla" isimli okulla Ramazan ayı değerlerimiz konulu bir proje gerçekleştirdik.Tunus'tan İngilizce öğretmeni Manel Zeddini ve Okulumuzdan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni F.Nihal Abbasoğlu ve İngilizce Öğretmeni H. Cansel Öktem kuruculuğunda gerçekleştirilen bu kısa projeye okulumuz 5.siniflarindan 5-A,5-C ve 5-F sınıflari öğrencileri katıldı. Bu projede öğrencilerimiz öncelikle Tunus'la ilgili belgeseller izleyerek, ülkenin konumu, genel özellikleri ve kültürel yapılanması hakkında fikir sahibi oldular. Daha sonra iki ülkenin ortak değeri olan Ramazan ayı ile ilgili birbirlerine mektup yazarak bu ayda neler yaptıklarını anlattılar. Proje sonunda iki ülke öğrencileri birbirleri için hazırladıklari el yapımi posta kartlariyla birbirlerinin Ramazan Bayramı'ni tebrik ederek birbirlerine iyi dileklerde bulundular. Posta kartlarının gönderildigi andan itibaren, kartpostallarını posta takip numarasıyla birlikte öğretmenleriyle takip eden öğrenciler, kartlarının nasıl bir yolculuğa çıktığını, hangi rotalardan geçerek yerine ulaştığıni heyecanla takip ettiler. Farkli coğrafyalarda yaşayan insanlarla ortak değerleri fark etmek ve aynı zamanda farklılıklari keşfetmek öğrencilerimiz için yeni ve güzel bir tecrübe oldu. Projede yer alan öğrencilerimize özenli çalışmalarindan dolayı teşekkür ederiz.

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024