ÖĞRENCİLERİMİZ TÜBİTAK 2204-B ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE YARIŞMASINA DAVET EDİLDİ

15.05.2023 292

Okulumuz matemetik öğretmeni Küra BOLAT danışmanlığında öğrencilerimiz Asel Duru YILDIRIM ve Kevser Seyed JUMA ile yapmış olduğu ''2' nin Gizli Mesajı''adlı projesi Tübütak 2204-B araştırma projesi bölge sergisine davet edildi.

Üslü ifadeler konusuyla birlikte kriptoloji alanını öğrenciler için öğretici ve ilgi çekici bir etkinliğe dönüştürmek amacıyla yaptığımız çalışmada, yeni bir projeye imza attık. Bu projede üslü ifadeler kullanarak bir şifreleme algoritması tasarladık. Öğrenciler, bu şifreyi çözmeye çalışırken üslü ifadeler konusunda kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar ve aynı zamanda şifreleme algoritmalarıyla tanışıp inceleme şansı elde edecekler.

Projemiz, kullanılan ders içi etkinliklerden farklı bir yapıya sahip olduğu için öğrenciler için dikkat çekici ve ilgilenmeye değer olmayı hedefliyor. Amacımız, öğrencilerin matematiksel kavramları pratik bir şekilde deneyimlemelerini sağlamak ve onları kriptoloji alanında teşvik etmektir.

Etkinliğin detaylarına gelince, öğrencilere üslü ifadelerin temel prensipleri ve şifreleme algoritmalarının işleyişi hakkında kısa bir sunum yapılacak. Daha sonra, öğrenciler üslü ifadeleri kullanarak kendilerine özel bir şifreleme algoritması tasarlayacaklar. Bu algoritma, basit bir metni şifrelemek ve şifrelenmiş metni çözmek için kullanılabilecek.

Öğrenciler, bu etkinlik sayesinde hem matematiksel becerilerini geliştirecekler hem de kriptolojinin gerçek dünyadaki uygulamalarını keşfedecekler. Ayrıca, yaratıcı düşünme ve problem çözme yeteneklerini kullanarak kendi şifreleme algoritmalarını tasarlayacaklar.

Bu proje, öğrencilerin matematik derslerine olan ilgisini artırmayı hedeflerken aynı zamanda onlara yeni bir disiplin olan kriptolojiyle ilgili temel bilgileri sunmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin dikkatini çekmek ve ilgilerini çekmek için farklı bir yaklaşım sunması beklenen hedefler arasında yer almaktadır.

Öğrencilerimiz bölge yarışmasında başarılar dileriz

15-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-202315-05-2023